Bent u levensmiddelenfabrikant en wilt u enzymen toevoegen aan uw product? Enzymen moeten veilig zijn en u moet de juiste informatie op het etiket vermelden. Lees hier aan welke regels u moet voldoen.
Enzymen aan levensmiddelen toevoegen
Levensmiddelenfabrikanten voegen enzymen aan levensmiddelen toe om een bepaalde chemische reactie te veroorzaken of te versnellen. Zo zijn er enzymen die troebele appelsap helder kunnen maken. En enzymen die ervoor zorgen dat brooddeeg beter kan rijzen. Enzymen in levensmiddelen noemen we ook wel voedingsenzymen.
Lees meer over enzymen in levensmiddelen.
Handboek enzymen in levensmiddelen
In dit handboek leest u de regels en informatie over het gebruik van enzymen in levensmiddelen. We lichten bijvoorbeeld toe wat het verschil is tussen een enzym als ingrediënt en een enzym als technische hulpstof. En welke informatie u over enzymen op het etiket moet vermelden. Ook gaan we in op toegelaten additieven in enzymen, enzymen geproduceerd met behulp van genetische modificatie en de status van gist voor acrylamidereductie.