Uitsnijderij: erkenning of meer nodig?
U werkt met vlees. Heeft u hiervoor een erkenning als uitsnijderij nodig? En welke andere erkenningen, registraties en vergunningen zijn relevant voor uitsnijderijen?
Wanneer erkenning nodig?
Heeft u een inrichting voor het uitbenen en/of uitsnijden van vers vlees? Dan moet u hiervoor een erkenning aanvragen bij de NVWA.
Aanvullende vergunningen voor uitsnijderijen
Wilt u:
- runderkoppen uitbenen waaruit het gespecificeerd risicomateriaal (SRM) nog niet is verwijderd? Daarvoor moet u een extra erkenning aanvragen bij de NVWA.
-
onvolledig gekoelde runder-, varkens-, schapen- en/of geitenkarkassen of-karkasdelen ontvangen? Daarvoor moet u zich laten registreren bij de NVWA.
- vlees exporteren naar landen buiten de EU? In het onderwerp Export dieren, dierlijke producten leest u wat u moet doen. Moet uw bedrijf zich laten registreren? Ga dan naar de pagina Uitsnijderij: aanvragen erkenning en meer.
Meer erkenningen en registraties voor het werken met vlees
U gebruikt wel vlees, maar snijdt of beent dit niet uit in uw eigen bedrijf? Of u gebruikt het in uw bedrijf uitgesneden of uitgebeende vlees ook omĀ zelf producten op basis van vlees te maken? Lees dan de volgende pagina's:
- Gehakt vlees: erkenning nodig?
- Vleesbereidingen: erkenning nodig?
- Separatorvlees: erkenning nodig?
- Vleesproducten: erkenning nodig?
- Samengestelde producten: registratie of erkenning
Andere relevante vergunningen
Worden de dierlijke bijproducten die in uw uitsnijderij ontstaan gebruikt als diervoeder of voor de productie van diervoedergrondstoffen? Lees dan de volgende pagina's: