Gehakt vlees: erkenning nodig?
U werkt met vlees. Heeft u hiervoor een erkenning als werkplaats voor gehakt vlees nodig?
Wanneer erkenning nodig?
"Gehakt vlees" is vlees, zonder been, dat in kleine stukken is gehakt en minder dan 1% zout bevat. Heeft u een werkplaats voor de productie van gehakt vlees? Dan moet u daarvoor een erkenning aanvragen bij de NVWA.
Andere erkenningen en registraties voor het werken met vlees
Uw product voldoet niet aan de omschrijving van gehakt vlees? Of u gebruikt wel gehakt vlees, maar produceert het niet in uw eigen bedrijf? Of uw bedrijf produceert naast gehakt andere producten op basis van vlees? Lees dan de volgende pagina's:
- Uitsnijderij: erkenning of meer nodig?
- Vleesproducten: erkenning nodig?
- Vleesbereidingen: erkenning nodig?
- Separatorvlees: erkenning nodig?
- Samengestelde producten: registratie of erkenning
Andere relevante vergunningen
Worden de dierlijke bijproducten die in uw werkplaats voor gehakt vlees ontstaan gebruikt als diervoeder of voor de productie van diervoedergrondstoffen? Lees dan de volgende pagina's: