Onverwerkte vis en verwerkte vis
Voor het toevoegen van additieven maakt het uit of een product valt in de categorie 'onverwerkte vis' of 'verwerkte vis'. In onderstaand plaatje ziet u in welke categorie uw product valt.
![Infographic uitleg onderscheid verse vis en verwerkte vis](/binaries/medium/content/gallery/nvwa/content-afbeeldingen/eten-drinken-roken/illustraties/infographic-uitleg-onderscheid-verse-vis-en-verwerkte-vis.png)
Andere Europese wetgeving spreekt over 'verse vis' en 'bewerkte vis'. Voor de volledigheid is aangegeven hoe 'vers' en 'bewerkt' zich verhouden tot 'onverwerkt' en 'verwerkt'.
Voordat u additieven toevoegt, moet u eerst bepalen of uw product ‘onverwerkte’ of ‘verwerkte‘ vis is. Daarna kunt u via de wegwijzer Mag additief X in levensmiddel Y? zelf uitzoeken welke additieven zijn toegestaan.
Meer informatie over additieven en vis vindt u in Hoofdstuk 11 van het Handboek additieven voor levensmiddelenfabrikanten.