Waar de NVWA op let bij inspecties van formulebedrijven
Waar let de NVWA op bij inspecties van formulebedrijven?
Tijdens de inspecties legt de NVWA de nadruk op de volgende onderwerpen:
- Zijn keukens, magazijnen, koelcellen en andere bedrijfsruimten en apparatuur schoon?
- Worden (bederfelijke) levensmiddelen op de juiste temperatuur bewaard, gepresenteerd en verkocht?
- Zijn vloeren en wanden intact?
- Wordt er voldoende ondernomen om overlast door kakkerlakken, muizen of andere plaagdieren tegen te gaan?
- Wordt er gelet op houdbaarheid en temperatuur?
- Zijn levensmiddelen voorzien van een datumsticker of houdbaarheidsdatum?
- Worden producten voldoende verhit? Wordt het terugkoelproces voldoende beheerst?
- Zijn de producten voldoende verwarmd of gekoeld? Zijn houdbaarheidstermijnen van bederfelijke levensmiddelen niet verstreken? Worden bederfelijke levensmiddelen niet te lang ongekoeld gepresenteerd?
- Wordt informatie aangeboden over welke allergenen in niet-voorverpakte producten aanwezig zijn?