Vleesbereidingen: wettelijke eisen erkenning
Verordening (EG) nr. 853/2004 (Verordening levensmiddelen van dierlijke oorsprong) vormt de wettelijke basis voor de erkenning van productie-inrichtingen voor vleesbereidingen.
Verordening (EG) nr. 853/2004
De erkenningsplicht is opgenomen in artikel 4 van de Verordening levensmiddelen van dierlijke oorsprong. De eisen waaraan bedrijven moeten voldoen om een erkenning te krijgen zijn opgenomen in Verordening (EG) nr. 852/2004 (Verordening levensmiddelenhygiëne) en in bijlage II en III van Verordening (EG) nr. 853/2004.
Andere relevante eisen
Er zijn diverse andere voorschriften en verplichtingen waaraan levensmiddelenbedrijven zich moeten houden. Daaronder zijn de eisen uit Verordening (EG) nr. 178/2002 (Algemene levensmiddelenverordening) en Verordening (EG) nr. 2073/2005 (Verordening microbiologische criteria). Zie ook de informatie in het onderwerp Vlees en vleesproducten.