Instructies exportkanalisatiesysteem (EKS) voor vlees en vleesproducten

In deze instructies vindt u de procedure voor het opzetten en aanvragen van een EKS, en het verkrijgen van documenten. Daarnaast leest u hoe de NVWA toezicht houdt op uw EKS met audits en inspecties.

Indeling van de EKS instructies

EKS-01: Opzet en aanvraag

In dit document staat hoe u een EKS kunt aanvragen en wat u moet doen om een goedgekeurd EKS op te zetten, te onderhouden en te wijzigen. Bekijk hier ook hoe u een verzegelingsprotocol kunt aanvragen en moet gebruiken.

EKS-02: Certificeren met EKS

In dit document staat hoe de aanvraag en afgifte van een exportdocument met een goedgekeurd EKS werkt. U vindt hier ook de processen voor geleidebiljetten en (pre-) exportcertificaten.

EKS-03: Toezicht op EKS

In dit document staat hoe we risicogericht toezicht houden op het EKS.